Consells per a estalviar a l’hivern

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Encara ens queda una mica d’hivern per davant i depenent de la zona geogràfica, el fred s’allargarà més. No importa si combats temperatures sota zero o només matins i nits fredes, fent petits canvis a casa, es pot combatre una factura astronòmica. També pots mantenir la teva casa calenta i sentir-te cómod@ durant l’hivern, sense grans inversions.

1. Aprofita la llum solar

Principalment, tenim el sol a més d’aportar-nos una meravellosa llum, també ens aporta calor. A diferència dels països nòrdics, on a penes tenen llum solar cada dia, aquí tenim la sort de tenir llum solar també a l’hivern. Recorda obrir sempre les cortines al matí i a la nit, tanca-les; així evites la pèrdua de calor a través dels cristalls.

2. Aisla portes i finestres

Amb una petita inversió, pots instal·lar cortinetes de plàstic en portes i finestres; és una manera d’evitar perdre calor o que s’infiltri el fred exterior. No permetis fugides de calor per cap orifici o escletxa. Existeixen plàstics especials que s’adhereixen als cristalls i augmenten l’aïllament.

3. Il·luminació eficient

Si encara no has llevat els adorns de nadal, ja va sent hora (encara que siguin de Led). D’altra banda, emprar aquest tipus de bombetes a casa (Leds) farà que consumim un 90% menys d’energia elèctrica, oferint la mateixa quantitat de llum. Encara que és obvi, recorda apagar les llums quan sortim d’una habitació.

4. Reordena les habitacions

L’hivern és un bon moment per a acomodar els mobles de les habitacions. Analitzant les entrades de sol, les parets i les portes podrem identificar on instal·lar les butaques, el sofà i altres mobles on romans molt temps. Cerca grans i mitjanes catifes per a posar en el sòl, així ajudarem a evitar la pèrdua de calor. Busca cortines gruixudes i de teixits “aïllants” per a les finestres, pots substituir-les per altres més lleugeres quan arribi la primavera i l’estiu.

5. No assequis la roba en els radiadors

És pràctic, però no és un bon costum. Per a mantenir una sensació tèrmica ideal sense gastar excessivament en llum, és millor no utilitzar els radiadors com a assecadors de roba humida. Cobrir el radiador augmentarà el nostre consum de llum i, per tant, també el de la nostra factura.

Finalment, aquests consells serveixen per a estalviar, però hi ha més mètodes per a fer-ho. Pregunta en la teva corredoria de confiança quina és l’opció que millor s’adapta a tu i la teva economia i deixa’t assessorar.