Saps qui és el beneficiari de l’assegurança de llar?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

El volcà de La Palma ha posat de manifest que molts afectats no reben els diners de les indemnitzacions de l’assegurança que arriben directament a la seva entitat bancària. No saben qui és el beneficiari de la seva pròpia assegurança.

Aquest article va publicar-se originalment al lloc web d’El Col·legi de Mediadors.

Els representants dels agents i corredors d’assegurances alerten als ciutadans del risc que suposa que el beneficiari de l’assegurança de la llar sigui l’entitat bancària amb la qual tenim subscrita un préstec hipotecari.

El pagament de les primeres indemnitzacions del volcà de La Palma per part del Consorci de Compensació d’Assegurances ha revelat que molts assegurats no en són els beneficiaris. Qui és el beneficiari de l’assegurança de llar? Aquesta condició correspon a l’entitat bancària amb la qual van subscriure un crèdit hipotecari. Per aquests, en molts casos, els diners de l’assegurança de llar va directament al banc sense passar per les mans del propietari de l’habitatge.

És a dir que, per estrany que pugui semblar, aquesta pràctica és legal. En el cas que l’assegurança de la llar s’hagi contractat a través del banc, pot convertir-se en il·legal. Aquest fet es donarà si l’entitat bancària ha imposat al client una assegurança sense opció a contractar-lo amb una altra entitat.

Tres mesures:

Els mediadors proposem tres mesures per a evitar aquest tipus de situacions:

1) Contracta sempre les teves assegurances a través d’un corredor o un agent. S’encarregaran que qui subscriu la pòlissa sigui també el beneficiari.

2) Designar al prenedor de l’assegurança com a beneficiari. El banc no pot negar-se ni condicionar la concessió del crèdit hipotecari.

3) Per al que hagin contractat la seva assegurança a través del banc, els mediadors recomanem comprovar si som els beneficiaris de l’assegurança de la llar. Si no és així, reclama a l’entitat bancària que procedeixi a fer el canvi. També pots sol·licitar-ho directament a l’asseguradora. Has de tenir present que si es produeix un sinistre ja no serà possible fer el canvi.

Què podem fer?

Des del Consell General dels Col·legis de Mediadors d’Assegurances es recorda als assegurats que “poden, en qualsevol moment, canviar el beneficiari de la pòlissa sense que li suposi cap perjudici”.

El Servei de Reclamacions de la Direcció General d’Assegurances també manté que el beneficiari ha de ser l’assegurat i no el banc. D’aquesta manera es tracta d’impedir que l’entitat prestadora exigeixi el cobrament de la indemnització, en cas de sofrir un sinistre, en lloc de permetre a l’afectat reparar o reconstruir l’habitatge garantia del préstec.

El Consell General assegura que “l’objecte de l’assegurança és el propi habitatge i no el préstec”. El deutor manté l’obligació de pagar el crèdit, encara que el bé de garantia, en aquest cas l’habitatge, ja no existeixi. Això mateix està ocorrent amb els milers d’immobles afectats per la lava a la Palma. Rebre els diners de l’assegurança pot permetre’ls reparar o reconstruir el seu habitatge.

Així doncs, consulta al teu mediador d’assegurances si tens dubtes sobre qui és el beneficiari de la teva assegurança de llar. Encara que, si ho has contractat a través d’un agent o un corredor, el teu seràs el beneficiari.

T’ha quedat algun dubte al respecte? Contacta amb nosaltres!

Et redirigirem a la web d’ARAG per a procedir amb la contractació

Per a continuar hauràs de llegir i acceptar les Condicions Legals de la web